Usein kysytyt kysymykset Pyykkimunasta!

Usein kysytyt kysymykset ecoegg-pyykkimunat 

ecoegg Pakkauksessa on kahta eri väristä pellettipussia, mitä ne ovat?

Pakkauksessa on sekä musta pellettipussi, että valkoisia pellettipusseja. Valkoiset pelletit sisältävät varsinaisen pesuaineen ja mustat pelletit (turmaliini) poistavat veden pintajännitystä ja ionisoivat veden lievästi emäksiseksi. Tilatessasi uuden pyykkimunan, pakkauksessa on munan kuoren lisäksi kolme pussia valkoisia ja yksi pussi mustia pellettejä- nämä kaikki pussit tyhjennetään pyykkimunan kuoren sisälle.

Täyttöpakkauksessa on kaksi valkoista, ja yksi musta pellettipussi jotka kaikki vaihdetaan pyykkimunan kuoreen.

Käyttöturvatiedotteesta löytyvät tiedot kaikista käytetyistä ainesosista. (Fresh Linen)

ecoegg Kuinka ecoegg toimii?


Valkoisten pellettien pinta-aktiiviset molekyylit tarttuvat rasvaan ja likaan irrottaen ne pestävästä kankaasta. Tensidit hajottavat lian ja rasvan ja kuljettavat ne veden mukana pois koneesta. 
Pellettien muut ainesosat varmistavat, että lika ja rasva ei siirry takaisin pyykkiin vaan pysyy vedessä.


Mustat turmaliinipelletit ionisoivat veden tehden siitä lievästi emäksisen. Emäksinen vesi helpottaa lian irtoamista ja pehmentää samalla pyykkiä. Huom! Hapan vesi voi vahingoittaa pestävien vaatteiden kuituja.

ecoeggMitä hajusteita ecoegg-pyykkipelleteissä on käytetty ja miltä ne    tuoksuvat?

Fresh Linen- ja Spring Blossom- pyykkimuna-pelleteissä on käytetty hajusteita, tosin hyvin pieniä määriä.  Fresh Linen tuoksuu puhtaalle laventelille ja Spring Blossom- tuoksussa on jasmiinin vivahteita. Jos sinulla on hajusteallergia, suosittelemme hajusteettoman pyykkimunan käyttöä tai Fresh Linen- pyykkimunaa. Käythän kuitenkin tarkistamassa käytetyt hajusteet tästä: 

Fresh Linen

Spring Blossom

ecoeggOnko ecoegg-kotelolla takuu? 

ecoegg korvaa rikkoutuneen tai vaurioituneen ecoegg-pyykkimunakotelon mikäli sen käyttö ei kestä 10 vuotta normaalissa käytössä ja oikeassa käyttötarkoituksessa. Lähettämällä meille kuvan ilmenneestä vauriosta ja ostokuitin saat tilalle uuden kotelon.  


ecoegg pyykkimuna

 Onko ecoegg-pyykkimuna BPA-vapaa? 

Kyllä! ecoegg-kotelo on BPA-vapaa ja kierrätettävissä. Kotelo on valmistettu pesukoneen lämpötiloja ja mekaanista liikettä kestävästä kolmen eri materiaalin sekoituksesta.

"BPA:ta käytetään polykarbonaattimuovin tuotannossa ja kovettajana muissa muoveissa. Se saa muovin kestämään paremmin iskuja sekä korkeita lämpötiloja. Useat tutkimukset osoittavat, että BPA voi olla haitallista hermojärjestelmälle ja hormonitoiminnalle. Erityisen suuri riski on vauvoilla ja pienillä lapsilla. Tästä syystä Euroopan unioni on kieltänyt BPA:n käytön tuttipulloissa." lisää aiheesta : EFSA

ecoegg Voinko käyttää ecoeggiä jos minulla tai lapsellani on herkkä iho?

ecoegg-pesupelletit ovat Allergy UK:n sertifioimia. ecoegg on saanut dermatologisissa testeissä arvosanan "excellent” (erinomainen). Pesumenetelmä sopii erinomaisesti herkkäihoisille, koska pesuainejäämät ovat minimaalisia verrattuna perinteisillä pesuaineilla pesemiseen.

ecoegg Kuinka hävitän käytetyt pelletit?

Pesupelletit tulee hävittää normaalin sekajätteen mukana.

ecoegg Voiko ecoegg vahingoittaa pesukonettani?

Ei. ecoeggiä on täysin turvallista käyttää kaikissa pesukoneissa. Se on tehty kestävästä kumimaisesta materiaalista, joten se on hellä koneellesi. ecoegg käy kaikentyyppisiin pesukoneisiin, myös kuivaaviin, mutta kuivaavissa koneissa ecoegg on poistettava koneesta ennen kuivausohjelman alkamista.

ecoegg
Kuinka monta ecoeggiä tarvitsen koneessani?

Yksi ecoegg riittää 7 - 8 kg koneeseen. Mikäli sinulla on todella suuri kone voit käyttää kahta ecoeggiä yhtä aikaa. Muista jättää tarpeeksi liikkumatilaa koneeseen, jotta ecoegg-pyykkimunat toimivat optimaalisesti!

ecoegg Mistä tiedän milloin pesupelletit tulee vaihtaa?

Pesupelletit tulee vaihtaa noin kahden kuukauden välein (7-10  viikkoa)(Aloituspakkauksissa on  20 pesukertaa enemmän  kuin täyttöpakkauksissa).

Kun pelletit vajoavat selvästi pesumunan  isomman puoliskon ylemmän viivan alapuolelle on pelletit syytä vaihtaa. Huomioi, että 60° asteen pesut kuluttavat pellettejä nopeammin kuin matala-asteiset pesuohjelmat.

kuinka täytän ecoegg pyykkimunan

Tilaa tästä täyttöpakkaus Spring Blossom

Tilaa tästä täyttöpakkaus Fresh Linen

Tilaa tästä täyttöpakkaus  Hajusteeton

ecoegg Voinko jättää ecoegg- pyykkimunan pyykkinoneeseen koko pesuohjelman ajaksi?

Kyllä! HUOMIO! JOS SINULLA ON KUIVAAVAPESUKONE poista ecoegg ennen kuivauksen alkamista. 

ecoegg-pyykkimuna kehitettiin pesemään pyykki ja kuivausmuna on kehitetty käytettäävksi kuivareissa. Kuivausrumpu vahingoittaa ja lyhentää  pesumunan pesupellettien ikää. (Jos kuitenkin unohdit pesumunan koneeseen kuivauksen ajaksi, kuivausrumpu on kuitenkin täysin turvassa!)

ecoegg Pitääkö ecoegg- pyykkimunan kuivua pesukertojen välillä?

Jos peset monta koneellista peräkkäin, ei pyykkimunan tarvitse kuivua välissä. Muista kuitenkin laittaa pyykkimuna kuivumaan kun et pese pyykkiä. Hyvä paikka on esim. pesukoneen päällä tai muussa ilmavassa tilassa! Älä jätä ecoeggiä pesukoneen rumpuun kuivumaan. 

ecoegg Missä lämpötilassa voin käyttää ecoeggiä?

ecoegg-pyykkimunaa voi käyttää pesuohjelmissa aina  60°C lämpötilaan asti. Se toimii mainiosti myös kylmässä pesuvedessä ja käsinpesussa. ecoegg- pyykkimunan luonnollisia mineraalipellettejä ei ole suunniteltu yli 60° pesulämpötiloihin!