Kuinka saat kaiken irti pyykkimunasta?

Hienoa olet hankkinut pyykkimunan ja otit pienen askeleen kohti ekologisempaa elämäntapaa! Kuinka nyt jatkossa otat pyykkimunasta kaiken ilon irti? 

  • Pysy kärryillä pellettien pesutehosta

Sait ostoksesi mukana pesulaskurin. Tämä on kaikkein kätevin ja helpoin tapa pysyä kärryillä, kuinka monta koneellista pyykkiä olet jo pyykkimunalla pessyt. Laskuri toimii siten, että kun otat pyykkimunan käyttöön tai vaihdat uudet pelletit sen sisään merkkaat aloituspäivämäärän ylös ja joka kerta kun peset koneellisen pyykkiä rastitat yhden munan taulukosta yli. Kun 70 pesua tulee täyteen (aloituspakkauksen pesumäärä) kannattaa ostaa pyykkimunaan täyttöpelletit. Täyttöpakkaukset myydään erikseen, joten joka kerta ei tarvitse, eikä kannata, ostaa uutta munaa.

Mikäli et ole saanut laskuria tai olet unohtanut täyttää sitä ei se haittaa! Pyykkimunan isomman puoliskon puolivälissä on viiva, jos pelletit menevät sen alapuolelle on aika vaihtaa pelletit. 

  • Nosta pyykkimuna kuivumaan vaatteiden kanssa

Älä jätä pyykkimunaa koneeseen tai laatikkoon odottamaan uutta pesukertaa, sillä sen pitää päästä kuivumaan niinkuin pyykinkin. Voit nostaa pyykkimunan vaikka pesukoneen päälle odottelemaan, sillä se on niin söpö ettei sitä laatikkoon haluaisi laittaakkaan.

  • Pyykkimuna sopii myös herkille materiaaleille

Pese valko- ja kirjopyykki erikseen ja noudata vaatteiden pesuohjeistusta.

  • Älä pese liian täysiä koneita

Pyykkimuna, sekä pyykki tarvitsevat tilaa liikkua koneessa, jotta pesun lopputulos on tasainen. Myös pyykkikoneen kannalta on tärkeää ettet pese liian täysinäisiä koneellisia, ettei pesukone mene rikki ennen aikojaan. Kuitenkaan ei ole ekologista pestä vain muutaman vaatteen koneellista. 

  • Lisää tuoksua!

Jos tykkäät että pyykissä saisi olla enemmän tuoksua, kokeile pyykkietikkaa. Huuhteluaine ei sovi pyykkimunan kanssa käytettäväksi, mutta ekologinen pyykkietikka sopii hyvin. Mikäli esimerkiksi haluat pyyhkeisiin tai lakanoihin hieman enemmän tuoksua on pyykkietikka hyvä vaihtoehto.

Kuivurimunat ovat myös hyvä vaihtoehto lakanoille ja pyyhkeille, mikäli sinulta löytyy kuivuri tai kuivaava pesukone. Kuivurimunat nopeuttavat kuivausaikaa jopa 28% ja samalla tuoksutikut munien sisällä antavat raikkaan ja pitkäkestoisen tuoksun pyykkiin.

  • Vinkki: Kokeile pyykkimunaa myös käsipyykissä!

Pyykkimuna on helppo ottaa vaikka mökille käsipyykkiin mukaan, sillä se ei varmasti vuoda muiden tavaroiden sekaan. Liota vain pyykkimunaa n. 5-10 minuuttia pesuvedessä ennen pyykkäystä. Huuhtele pesun jälkeen puhtaalla vedellä tai vedellä, johon on lisätty hieman pyykkietikkaa.